Terhi Simonen-Jokinen, ELT, HTM
Olen valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2001 ja väitellyt tohtoriksi vuonna 2006. Vuonna 2022 valmistuin Hallintotieteiden maisteriksi ja työn alla on väitöskirja EU-tukien vaikutuksesta tuotantoeläinten hyvinvointiin ja tuottajien oikeusturvaan.

Valmistuttuani eläinlääkäriksi toimin ensin mm. kunnaneläinlääkärinä ja tutkijana. Perustin oman pieneläiminten ja hevosten hoitoa tarjonneen klinikan vuonna 2005. Yritystoiminnan ohjella olin mukana monissa hankkeissa, mm. Animwest-hankkeessa Seinäjoella ja Savon eläinsairaala-hankkeessa Kiuruvedellä. Yksityisyrittäjän uralta siirryin virkamieheksi 2019, ensin läänineläinlääkäriksi, sitten 2023 keväällä Ruokavirastoon.


Erityiset kiinnostuksen kohteeni ovat eläinten hyvinvointi, hevosten terveydenhuolto, pienyrittäjyys ja hyvä hallinto.

Nykyisin toimin yrittäjänä vain osa-aikaisesti, päätyöni on Ruokavirastossa. Teen Tervet Oy:n kautta kilpailueläinlääkärin töitä. Lisäksi annan mielelläni tarjouksen asiantuntijaluennosta.


Olethan eläinlääkäriasioihin liittyvissä kysymyksissä yhteyksissä sähköpostitse tervet.karstula(at)gmail.com (sähköpostia luetaan satunnaisesti)